Nieuws

Vergadering Meijebelangen

Volgende vergadering is gepland op dinsdag 6 maart 2018 om 20.00 uur in De Hollandse Boerderij.
Wilt u de vergadering bijwonen of wilt u iets inbrengen?
Mail het naar info@meijebelangen.nl

 

Samen Eten – Meijetafel

Voor de eerste keer werd  er 22 november, op verzoek van Meijebelangen, een “Meijetafel” georganiseerd voor de ouderen uit de Bodegraafse Meije in de Hollandse Boerderij.

Het was even zoeken bij de voorbereiding: wie wordt er  uitgenodigd? Vanaf welke leeftijd? Waar? Welk menu? Welke hoeveelheden? Maar uiteindelijk kwam het prima voor elkaar en op 22 november was het zo ver. Er stonden vijf tafels , mooi gedekt, voor ruim  dertig gasten. De “keukenbrigade” van ongeveer tien vrijwilligers, was vanaf de vroege middag in touw en blies de aftocht pas af, toen de keuken  weer spik en span was. Achter de bar en aan tafel was de jeugd actief. Zij schonken de drankjes, ruimden de tafels af en vooral hun vriendelijke gezichten, droegen bij aan een goede sfeer. De deelnemers genoten van de soepen,  het stamppottenbuffet en het uit echte Meije- melk gemaakte toetje: een mooie, gezellige bijeenkomst van drie  generaties.

Opvallend was de  vriendelijke aandacht waarmee dit gebeuren gepaard ging:  van de gasten voor elkaar, maar ook voor de wensen van de gasten,  zoals  bv. vervoer wat geregeld kon worden, de tafelopmaak,  de ontvangst, de keuze van het menu en de samenwerking tussen drie generaties: de jongeren in de puberleeftijd, de organisatoren in het midden en de ouderen als gasten. Kortom- een geslaagde Meijense bijeenkomst , die , op verzoek van de gasten, in Maart  herhaald gaat worden.